SFH Grove Luzerne

Luzerne is een gewas dat valt onder de vlinderbloemige planten. Vlinderbloemigen bevatten in vergelijking met gras meer stikstof, hoger calciumgehalte, hoger caroteengehalte en een hoger ruwvezelgehalte. Hierdoor is luzerne een goede bron van vitaminen, mineralen, spoorelementen en alle essentiƫle aminozuren. De Superfit luzerne bevat alleen het steeltje van de vlinderbloemige plant en is afkomstig uit Frankrijk.

Waarom Superfit luzerne?

Luzerne is geschikt om uw paard extra te laten kauwen en hierdoor wordt het aanmaken van speeksel gestimuleerd. Speeksel bevat belangrijk enzymen deze zijn nodig om de zuurtegraad in de maag te neutraliseren. Luzerne bijvoeren is daarom een goede start voor de spijsvertering van uw paard. Tevens vermindert luzerne de kans op een snelle ontwikkeling van een te hoge zuurgraad in de dikke darm. Luzerne bevat een hoog gehalte aan goede eiwitten, hierdoor wordt je paard extra ondersteund bij de verharing en zijn spieropbouw.
De Superfit Luzerne bevat geen enkele toevoeging (melasse vrij) en is stofvrij. En is hierdoor een puur natuurlijk en gezond ruwvoer. De Superfit Luzerne is constant van samenstelling. Kortom een uitstekend product om bij te voeren.

Gebruiksaanwijzing:

Een paar handen per dag over het voer heen is al voldoende. Bij weide seizoen wisseling kan men extra bijvoeren voor extra ruwe vezels(structuur).

Samenstelling

Grondstoffen: Luzerne

Voeranalyse

InhoudPercentages
Ruw eiwit17,2%
Ruw vet2,4%
Ruwe celstof27,9%
Ruw as9,7%
Calcium1,9%
Fosfor0,3%
Natrium0,1gram