Goede doelen

Vanuit de gedachte wie goed doet, goed ontmoet en paarden graag een beter leven willen geven mogen wij 2 mooie goede doelen steunen. We laten jullie hieronder graag even kort kennis maken met deze 2 mooie mensen. Wil je meer info over deze stichting klik dan even op de link voor de websites.

Stichting Vires Animaliae

Vires Animaliae organisatie voor mens en dier, dat in het latijns betekent “de Kracht van het Dierenrijk” is een Non profit organisatie die u graag meeneemt naar de wereld van de dieren in hun authentieke zijn.

Doel en visie van de organisatie is:

  • We vangen dieren op die mentaal, of fysiek beschadigd zijn, niet meer welkom zijn bij hun eigenaren, of zijn opgegeven door de veterinaire geneeskunde. Deze dieren hebben deskundige en liefdevolle begeleiding nodig. Wij geven deze begeleiding door de dieren te plaatsen in een meer natuurlijke leefomgeving, ze te voorzien van voeding die past bij de biologie van het paard en door hen gerichte training en persoonlijke begeleiding te bieden.
     
  • De dieren een natuurlijke leefomgeving geven, zodat ze weer kunnen zijn wie ze zijn, dus terug keren naar hun authentieke zelf. De kudde paarden leven in vrijheid, op een groot landgoed, waar ze als familie samen zijn. Er word aan geboortebeperking gedaan, maar zo nu en dan worden er veulens geboren die in de kudde blijven totdat ze duidelijk afstand gaan nemen van de vaste groep.
  • De mens inzichten aan te reiken, door middel van diverse trainingen en/of diverse Coaching programma’s met deze dieren als voorbeeld.  Het is ook mogelijk is om hier de kudde te observeren als leerschool hoe paarden nu eigenlijk in een kudde leven met hun kinderen groot en klein, dan aan, gedrag, lichaamstaal en onderlinge communicatie.
  • Deze inzichten verschaffen u handvaten om met dieren in harmonie samen te kunnen werken., Ook om eventuele stagnatie’s op te lossen tussen u en uw dier, en of in uw dagelijks leven, of op werkniveau.
  • Onze organisatie is dus tweeledig. Het opvangen van dieren en de mens bewust maken van “de kracht van het dierenrijk”.

https://www.vires-animaliae.com/

Op de foto: Monique Ros met Quin van Stichting Vires Animaliae

Paard zoekt Baas

De opvang Paard Zoekt Baas is een initiatief van de stichting Zinloos Geweld tegen Dieren uit Enschede. De stichting zag dat er veel paarden onbedoeld ‘verwaarloosd’ werden door paardeneigenaren, die  door geldgebrek geen adequate zorg meer aan hun paard konden geven en die niet wilde dat hun dierbare paard naar een handelaar ging en van hand tot hand ging, met misschien wel het op transport zetten van hun geliefde paard naar een slachthuis. 

Bij bijna alle paardenopgangen in Nederland is het zo dat er betaald dient te worden, voor het afstaan van paarden; dit is zeer gebruikelijk, dit concept wordt ook toegepast bij asielen in Nederland. Ook asielen moeten geld binnen krijgen voor het opvangen van katten en honden.

Via Facebook van Paard Zoekt Baas kunt u zien dat er regelmatig zwaar verwaarloosde paarden binnen komen bij Paard Zoekt Baas, deze groep paarden zijn ook meer dan welkom, ook al kost het verzorgen van deze paarden een veelvoud van wat ze ooit op zouden leveren als ze ter adoptie aangeboden worden, sommige paarden staan al meer dan 8 maanden te revalideren bij ons. Vaak zie je onder een bericht op facebook de vraag gesteld worden: ‘gebeurt dit echt in Nederland, dat kan ik niet geloven!’

Paard Zoekt Baas vangt paarden op en zorgt dat ze een nieuw goed tehuis krijgen, van particulieren, overheden en manege’s. Bij Paard zoekt Baas kunnen eigenaren om niet de paarden ter adoptie aanbieden. Dit betekent natuurlijk wel dat de kosten vanaf dag één voor Paard Zoekt Baas zijn. Bij andere organisaties zou er € 600,- betaald moeten worden om de kosten van de eerste maanden te kunnen overbruggen voor voeding, stalling, dierenarts kosten en andere kosten. Wij hebben afspraken gemaakt met de stichting Zinloos Geweld tegen Dieren, dat zij de opstart kosten van een opvang betalen, en dat wij om niet de paarden zullen opnemen. Dit om verdere verwaarlozing onder paarden te voorkomen.

Paard Zoekt Baas heeft in haar korte termijn dat zij bestaat voor enkele honderden paarden een goed tehuis gevonden. De paarden blijven te alle tijde eigendom van Paard Zoekt Baas, wij werken met een bruikleen overeenkomst.

https://www.paardzoektbaas.nl

Op de foto: Henk ten Napel van Paard zoekt Baas